Camelia Shiseido
1
december 2013
Het Shiseido-huis

Shiseido parlour

Shiseido is een merk dat vrijwel vanaf de oprichting verfijnd is, een passie en knowhow ongeëvenaard in Azië voor Europees geïnspireerd koken en bakken.

Na de opening in 1872 van de eerste westerse apotheek in Ginza, Tokyo, plaatste oprichter Arinobu Fukuhara in 1902 een Soda Fountain in zijn apotheek, waar frisdranken en ijs werden verkocht. De installatie, geïmporteerd uit de VS, was een zeldzame attractie in Japan en bevestigde de reputatie van Fukuhara als visionair die zijn tijd ver vooruit was. Zo ver dat Shiseido in die tijd zelfs in romans en publicaties werd genoemd.

Zo is het allemaal begonnen…

Op verzoek werd de Shiseido Soda Fountain ondergebracht in een eigen gebouw en in juli 1928 was de oorspronkelijke Shiseido Ice Cream Parlour een feit. Het luxueuze interieur, ontworpen door Kenjiro Maeda, kreeg een orkestbak voor live muziek, hetgeen uiterst origineel was in Japan.

En tegenwoordig…

Na een renovatie in 2001 staat de Parlour tegenwoordig bekend om zijn verrukkelijke gerechten in het drukbezochte restaurant, elegant verpozen met frisse bubbels op de bovenverdieping en heerlijke cakes, zelfgemaakt gebak en fijne wijnen in de winkel op de begane grond.